5 leuke activiteiten om kerst voor kinderen minder saai te maken

De feestdagen staan voor de deur, zo gezellig! Volwassenen vermaken zich makkelijk, maar kinderen kunnen zich snel gaan vervelen op lange dagen en meergangen diners.
  1. Kerstkaarten maken: Laat kinderen hun creativiteit de vrije loop door kerstkaarten te maken voor hun familie en vrienden. Ze kunnen bijvoorbeeld kerstfiguren knutselen, tekeningen maken of foto's knippen en plakken.

  2. Kerstverhalen vertellen: Vertellen van kerstverhalen is een leuke manier om de kerstperiode voor kinderen interessant te maken. Zoek verhalen op over de geboorte van Jezus en de drie wijzen uit het Oosten.

  3. Samen bakken en koken: Laat kinderen helpen met het bakken en koken van lekkere kerstgebakjes en hapjes. Zo kunnen ze hun culinaire vaardigheden verbeteren en genieten van het proces van het maken van eten.

  4. Kerstfilms kijken: Kijk samen met kinderen naar leuke kerstfilms, zoals "The Grinch" of "Elf". Dit is een leuke manier om samen te ontspannen en te genieten van de feestdagen.

  5. Kerstspelletjes spelen: Er zijn talloze leuke kerstspelletjes die kinderen kunnen spelen, zoals kerstmemory, kerstbingo en kerstpuzzels. Zo kunnen ze zich vermaken en tegelijkertijd hun geheugen en logisch denkvermogen oefenen.

Wat je ook gaat doen: vrolijk kerstfeest!


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.