Opgebiecht: Wij mogen geen foto’s op social media plaatsen

Mag ik foto's van mijn kleinkinderen op Facebook delen?

Dag,

Afgelopen week hebben mijn man en ik een felle discussie gehad met onze dochter en schoonzoon. Benthe* is begin deze maand geboren en ik wil niets liever dan haar tonen aan mijn vrienden. Ik heb foto’s via Whatsapp gedeeld en ik had er en paar op Facebook geplaatst. Dat kan toch geen kwaad?

Nou, daar waren ze het absoluut niet mee eens. Toen mijn man en ik vandaag weer op bezoek gingen, kregen we de wind van voren. We mogen absoluut geen foto’s delen met anderen. Niet via Whatsapp en zeker niet op social media. Mijn dochter en haar man willen Benthe alleen onherkenbaar in beeld, als ze al een foto delen.

We begrijpen dit absoluut niet. Snappen zij dan niet dat wij ontzettend trots zijn en dit willen delen?

Groet,
Jojanneke*

*De namen zijn fictief. De echte namen zijn op de redactie bekend. 


Beste Jojanneke 

Dit is iets wat we vaker horen, onenigheid over wat wel en wat niet te plaatsen op social media. Vorig jaar mei heeft de rechtbank in Arnhem zelfs besloten dat een oma de foto's van haar kleinkinderen van Facebook en Pinterest moest verwijderen. 

Het is zo begrijpelijk dat jullie door het dolle heen zijn met de geboorte van Benthe en dat je dat het allerliefst met de hele wereld deelt. Toch is het aan de ouders van jullie kleindochter om te bepalen wat wel en wat niet publiek wordt getoond. Later is het aan Benthe wat zij doet, maar nu haar ouders verantwoordelijk voor haar zijn, ligt die taak bij hun.

Ik zou lekker veel foto's van jouw kleine schat blijven maken. Maar houd ze voor jezelf in een album of doe de mooiste in een lijstje. Veel plezier nog met jouw oma-geluk.

Joyce van Kleinkinderen.nl


Vertel, heb jij ook een dringende vraag?

Elke twee weken beantwoordt Joyce een vraag van een Kleinkinderen-bezoeker. Kun jij ook wel wat advies gebruiken rondom het onderwerp kleinkinderen en/of grootouder zijn? Mail naar info@kleinkinderen.nl of laat je vraag achter bij contact. We helpen je graag.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.