5 tips om je kleinkind zindelijk te maken

Is jouw kleinzoon of -dochter bezig om zindelijk te worden? Dan kun je daar als grootouder ook zeker bij helpen. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij. 

Tip 1: Belonen

Werk met een beloning! Hoe leuk is het als je van je opa of oma een beloning krijgt als je de toilet hebt gebruikt. Maak bijvoorbeeld een kaart met een paar vakjes. Niet teveel, want vaak is je kleinkind maar een paar uur op bezoek. Wanneer alle vakjes zijn afgevinkt, krijgt je kleinzoon of -dochter een beloning. 

Tip 2: Vaste volgorde

Werk met een vaste volgorde. Vraag aan de ouders wat zij precies doen en volg dit. Zo blijven de regels duidelijk. 

Tip 3: Uitleg

Niet iedere toilet werkt op dezelfde manier. Laat meteen zien hoe de toilet bij jou thuis werkt. Benoem hierbij iedere stap. 

Tip 4: Kinderwc-bril

Schaf een wc-bril speciaal voor kinderen aan. Deze zijn vaak niet prijzig en enorm handig. Het zorgt ook voor meer zelfvertrouwen bij je kleinkind, want het is makkelijker om goed op de toilet te zitten. 

Tip 5: Wc-papier

Woehoe, daar rolt weer een wc-rol door de toilet de gang op. Voor veel kinderen is het lastig om de toiletrol goed af te rollen. Leg duidelijk uit hoeveel wc-papier er nodig is. Je kunt dit extra leuk maken, door vrolijk toiletpapier te gebruiken. Zoals bijvoorbeeld het wc-papier van The Good Roll.

The Good Roll

The Good Roll is een Nederlands bedrijf dat 100% gerecycled papier maakt. Ze hebben maar een missie: veilig een schone toiletten voor iedereen. Maar liefst 50% van hun nettowinst gebruiken ze om toiletten te bouwen in verschillende landen in Afrika. Toiletpapier van The Good Roll is superzacht en -sterk, 100% plasticvrij en 100% boomvriendelijk. 

Wist je dat:
1. Er wereldwijd maar liefst 2,4 miljard mensen geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten
2. Er dagelijks 270.000 bomen gekapt worden voor de productie van toiletpapier 


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.