Advies gevraagd: “Hoeveel geld besteed je aan een kraamcadeau? Liever geef ik geen geld.”

Geld geven als oma

Je hebt er zo lang naar uitgekeken, je eerste kleinkind. Wat heerlijk dat je nu vanaf de zijlijn kunt meegenieten en de voorpret met je eigen kind die ouder wordt kunt delen. Wat zijn negen maanden eigenlijk kort, bij jou leek dat toch echt een eeuwigheid. Voor je het weet is het zover, de bevalling. En dan wil je natuurlijk iets geven, maar wat?

Voor het eerst oma

Dat is precies de vraag waar Ans al een tijdje mee rondloopt. Want midden juni is het moment dat zij voor het eerst oma wordt. Haar dochter Margreet en schoonzoon Sjoerd krijgen hun eerste kindje. “Ik heb al flink wat kleertjes gekocht en een mooie grote witte knuffelbeer kon ik ook niet weerstaan. Maar nu wil ik bij de geboorte zelf ook graag iets geven. Maar wat? Zover ik kan zien hebben ze alles. De babykamer is zo goed als af, de kast hangt vol met kleine rompertjes. Moet ik dan geld geven? Maar hoeveel dan?”

Liever geef ik geen geld

Ans geeft liever geen geld, want daar is al eens flink wat ruzie van gekomen in de familie. Bovendien is ze bang dat ze ten opzichte van de schoonfamilie te weinig geeft. “De familie van Sjoerd is flink vermogend, zij zullen zeker een geldbedrag geven waar ik niet eens aan kan denken. Dus dan is mijn bijdrage zo nietig. Liever geef ik dan iets memorabels, maar ik weet écht niet wat.”

Wat te doen?

De tijd begint voor Ans te dringen en ze twijfelt enorm over wat ze moet doen. “Ik wil zo graag weten hoe andere grootouders dit aanpakken. Wat geven zij en hoeveel geven ze daaraan uit? Ik wil absoluut niet gierig overkomen, maar wat ik voor Margreet’s eerste kind doe moet ik straks ook bij de mogelijke kleinkinderen van mijn andere drie kinderen doen.”

💡 Kun jij Ans op weg helpen? Zij hoort graag hoe andere grootouders hiermee omgaan. Laat je advies hieronder achter in een reactie.


3 reacties


  • Nanda

    Ik weet niet of ik het hier mag vermelden. Maar ik heb een atelier en ik maak geboortekisten en speelgoedkisten. Ze worden door mij beschilderd met het geboortekaartje of andere afbeeldingen. Heel veel is er mogelijk. Ik heb een website www.ateliernands.com. Heel veel prijsklasse en heel veel mogelijkheden. Ik help Ans heel graag om een heel persoonlijk en blijvend kraamcadeau te maken.


  • Ingrid

    Je eigen plan trekken, niemand kan je iets verplichten. Maak een kraammand. Elke dag een klein cadeautje voor mama of papa of kind. De kleine verrassingen worden meestal gewaardeerd. Bv. Lekkernijen voor ouders, speen met i love erop.


  • Yvonne

    Open een spaarrekening op naam van het kind en stort hier elke maand tot zijn/haar 18e verjaardag elke maand een bedrag op, bv 25 euro…dat is toch meer dan 5000 euro wat het kleinkind op zijn/haar 18e verjaardag ontvangt. Verpak de papieren van de bankrekening in een geboorteboek op naam en u heeft een heel persoonlijk en uniek kraamkado om te geven.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.