Als je kleinkind ver weg woont

Veel grootouders wonen om de hoek bij hun kleinkinderen, maar helaas is dat niet altijd zo. Op afstand is het moeilijker om contact te houden en je kleinkinderen op te zien groeien. Toch zijn er genoeg leuke manieren om actief betrokken te zijn. Wij geven een aantal tips.

1. Zorg voor regelmatig contact
Probeer minimaal een keer per week contact te hebben. Dit kan bijvoorbeeld door elkaar een berichtje te sturen of even te bellen. Op deze manier blijf je op de hoogte van wat er bij je kleinkind speelt en kun je samen leuke dingen bespreken.

2. Ga videobellen
Bellen en appen is leuk, maar het is nog leuker om elkaar te kunnen zien. Bijvoorbeeld via Skype, Facetime of videobellen via Whatsapp. Lees je kleinkind op deze manier voor of speel samen een spelletje.

3. Post
Laat je kleinkind weten dat je aan hem of haar denkt door af en toe een kaartje of cadeautje te sturen. Dit hoeft niet per se iets groots te zijn, een leuk knutselwerkje of een fotootje is ook al heel leuk om te krijgen.

4. Plan een bezoek
Als je kleinkind ver weg woont, is het extra leuk om af en toe een bezoekje te brengen. Zo kun je samen leuke dingen doen en krijg je wat quality time met elkaar.

5. Speel een online spelletje
Samen een spelletje spelen is altijd leuk, ook als je ver bij elkaar vandaan woont. Er zijn tegenwoordig veel online spelletjes die je met elkaar kunt spelen.

6. Ga samen eten
Als je kleinkind ver weg woont is het niet altijd mogelijk om samen wat te eten. Overleg of het mogelijk is om bijvoorbeeld in het midden tussen jullie woonplaatsen uit eten te gaan of samen te gaan picknicken. Dat is leuk voor het hele gezin. 

7. Maak een fotoboek
Verras je kleinkind met een fotoboek. Zo kun je bijvoorbeeld iedere maand een paar foto's bewaren en deze verzamelen in een online fotoboek. Aan het eind van het jaar druk je deze af en geef je het cadeau. Het is een mooi naslagwerk van alles dat jullie dat jaar samen hebben gedaan.
Vergeet niet de online afspraakjes vast te leggen. Hoe leuk is het om terug te zien dat jullie samen online een spelletje speelden! 

8. Grootouderdag
Elke dag is grootouderdag, maar het is toch extra leuk om af en toe een speciale grootouderdag in te luiden. Plan dit ieder jaar in dezelfde maand, zodat het een traditie wordt. 

Maak samen herinneringen, daar draait het om!


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.