Campagne 'Geef een Prentenboek cadeau' gestart

Het grootste voorleesfeest van Nederland en Vlaanderen is weer gestart. Afgelopen vrijdag was de aftrap van de campagne 'Geef een prentenboek cadeau'. Dit jaar is het prentenboek 'Ik zou wel een kindje lusten' van Sylviane Donnio en Dorothee de Monfreid te koop voor € 2,50. Maar liefst 300.000 peuters en kleuters ontvangen dit boek cadeau via hun (groot)ouder, oom, tante, juf, meester of andere gulle gever. Aan wie geef jij het boek cadeau?

Ik zou wel een kindje lusten

Een klein krokodilletje eet altijd bananen, maar op een dag heeft hij trek in iets anders: hij zou wel eens een kindje lusten! Zijn ouders weten zich geen raad en proberen hem allerlei ander lekkers voor te schotelen. Maar het kleine krokodilletje is vastbesloten en gaat op zoek naar een kindje. Hij komt een meisje tegen, maar dat laat zich niet zomaar opeten…

Dit verhaal met zijn expressieve, humoristische kleurenillustraties maakt voorlezen een feest voor jong en oud! Het prentenboek verscheen voor het eerst in 2004 in Frankrijk, waarna het in 2005 in Nederland werd uitgegeven door Uitgeverij Gottmer, waar het al jaren een van de meest populaire titels is. Wereldwijd is Ik zou wel een kindje lusten in 20 verschillende talen uitgebracht.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.