De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen

De Nationale Voorleesdagen 2022

Woensdag 26 januari tot en met zondag 5 februari vinden De Nationale Voorleesdagen plaats. Het doel van deze jaarlijks terugkerende campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Boekhandels, bibliotheken, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen geven gedurende deze dagen uitgebreid aandacht aan boeken, waarbij de Prentenboek Top 10 centraal staat. 

Prentenboek van het jaar

Maar eerst ving ik een monster (Uitgeverij Lemniscaat) is verkozen tot Prentenboek van het jaar. Dit boek, van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer, gaat over het leukst ritueel van de dag: voorlezen. Alleen tijdens De Nationale Voorleesdagen is er een unieke mini-editie te koop.

Top 10

Ook dit jaar is er weer een Prentenboek Top 10 samengesteld. Een lijst van tien prentenboeken die absoluut de moeite waard zijn. Het helpt je een keuze te maken tussen al het moois. Op deze lijst staan dit jaar de volgende titels:

  • Vos gaat een stukje rijden – geschreven en geïllustreerd door Susanne Strasser (Uitgeverij Hoogland & van Klaveren)
  • Het eiland van Olifant – geschreven en geïllustreerd door Leo Timmers (Uitgeverij Querido)
  • Duizend-en-één paarse djellaba’s – geschreven door Lisa Boersen en Hasna Elbaamrani en geïllustreerd door Annelies Vandenbosch (Uitgeverij Gottmer)
  • Hey baby, kijk! – geschreven door Laura van Bouchout en geïllustreerd door Eva Mouton (Uitgeverij Davidsfonds / Infodok)
  • Heertje en Meneertje – geschreven door Erik van Os en Elle van Lieshout en geïllustreerd door Jan van Lierde (Uitgeverij Rubinstein)
  • De koffer – geschreven en geïllustreerd door Chris Naylor-Ballesteros (Uitgeverij Gottmer)
  • Muk (Rubinstein) – geschreven door Mark Haayema en geïllustreerd door Laury Tinnemans en Job van Gelder (Uitgeverij Rubinstein)
  • Daar ben je – geschreven door Hans en Monique Hagen en geïllustreerd door Charlotte Dematons (Uitgeverij Querido)
  • De ridder zonder billen – geschreven door Levina van Teunenbroek en geïllustreerd door Charlotte Bruijn (Uitgeverij Van Holkema & Warendorf)

Naast de Kinderboekenweek in het najaar is dit een van de leukste momenten om samen met je kleinkind de boekhandel te bezoeken. 


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.