Grootouders en kleinkinderen: dé perfecte leespartners

Samen met je kleinkind een boek lezen. Plezier gegarandeerd! Dat begint al met het uitkiezen van een boek. Thuis tussen de kinderboeken van vroeger. Of samen op pad naar de bibliotheek of boekhandel. Kleinkinderen zijn er namelijk gek op om met de grootouders mee te gaan. Ze vinden het dan ook heel erg leuk om samen een boek uit te kiezen.

Als je eenmaal een boek hebt uitgekozen, kun je samen gaan zitten en het boek openen. Kleinkinderen vinden het heel erg leuk om de grootouders voor te laten lezen. En dat is niet voor niets. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het heel erg goed is voor de taalontwikkeling van kleinkinderen als ze voorgelezen worden. Ook op deze manier leren ze een heleboel nieuwe woordjes kennen.

Wanneer je voorleest, kun je ook interactief voorlezen. Dat betekent dat je tijdens het voorlezen af en toe wat vragen stelt aan het kleinkind. Bijvoorbeeld over de personages in het boek of over wat er gebeurt. Op deze manier blijft het verhaal spannend en leuk, leert je kleinkind zich beter concentreren en wordt de woordenschat vergroot Kortom: grootouders en kleinkinderen zijn dé perfecte leespartners!

Een prentenboek dat perfect is om samen te lezen, is Wil je mij voorlezen? van Storyzoo.

Wil je mij voorlezen?

In Wil je mij voorlezen ontmoeten Toby, Bax en Pepper uit de animatieserie StoryZoo elkaar voor het eerst. Een hartverwarmend verhaal over logeren bij oma, vriendschap en de magie van voorlezen.

Weet je wat Toby het allerliefst doet? Logeren bij oma, want dan leest ze voor! Maar vandaag heeft oma het te druk. Als Toby een magisch boek vindt, gaat hij op zoek naar iemand anders die hem voor kan lezen. Ga je mee op avontuur? Een hartverwarmend verhaal over logeren bij oma, vriendschap, elkaar helpen en de magie van verhalen. In dit voorleesboek voor kleuters ontmoeten de hoofdpersonen Toby, Bax en Pepper uit StoryZoo elkaar voor het eerst.

Wil je mij voorlezen | Storyzoo | € 14,99 | 3+ jaar

Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.