Het is weer Kinderboekenweek!

Kinderboekenweek 2021

Op de redactie van Kleinkinderen.nl zijn we echte boekenwormen. De Kinderboekenweek staat dan ook met hoofdletters in onze agenda. Van 6 tot en met 17 oktober vindt de 67ste Kinderboekenweek plaats. Dit jaar staat deze week in het teken van Worden wat je wil. Kinderboeken met als thema beroepen worden twaalf dagen lang in het zonnetje gezet. 

Ben jij opgegroeid met de Kinderboekenweek? Het is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland. Het doel? Zoveel mogelijk kinderen enthousiasmeren om boeken te lezen. Door de komst van onder andere internet en de mobiele telefoon zijn kinderen minder gaan lezen. Tijdens de Kinderboekenweek zetten onder andere auteurs, boekverkopers en uitgeverijen zich extra in om te laten zien dat lezen echt heel leuk is!

Kinderboekenweek: Worden wat je wil

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!

Bette Westera schrijft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk en het Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt gemaakt door Mark Janssen. Het geschenk krijg je gratis bij aankoop van ten minste € 12,50 aan kinderboeken en het Prentenboek koop je voor € 7,50. Dit jaar maakt Kinderen voor Kinderen voor de tiende keer een lied bij het thema van de Kinderboekenweek. 

Leuk idee

Verras je kleinzoon of -dochter met een bezoekje aan de plaatselijke (kinder-)boekhandel of geef het boek cadeau dat jij vroeger graag las.

Ik Word Lekker Wat Ik Wil

Videoclip Kinderboekenweeklied 2021.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.