Ken je de prentenboeken van Oliver Jeffers al?

Wij zijn hier op de redactie groot fan van de boeken van Oliver Jeffers. In Nederland worden zijn prentenboeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein. Afgelopen maand verscheen het geweldige boek 'Het spookt in dit huis'. Een spannend boek met bijzondere doorschijnpagina's. In dit artikel zetten we alle boeken van Oliver Jeffers op een rij. Absoluut een aanrader voor kleinkinderen vanaf vier jaar. 

Het spookt in dit huis

Een jong meisje is ervan overtuigd dat spoken bestaan. Maar ze heeft er helaas nooit een ontmoet en weet ook niet precies hoe ze eruitzien. Ze nodigt de lezers uit samen spoken te zoeken in haar huis.
Dankzij de transparante pagina’s is er éxtra veel te zien en ontdekken in dit bijzondere prentenboek. De lezer ontdekt de spoken al snel en wordt daarmee ook echt deelgenoot van hun vrolijke verstopspel.

Het spookt in dit huis | 2022 | € 18,99

De krijtjes staken

In De krijtjes staken van Drew Daywalt Oliver Jeffers heeft Teun een probleem. Hij wil een tekening maken, maar als hij zijn kleurdoos opendoet vindt hij daarin alleen een stapel brieven. De brieven komen van zijn kleurkrijtjes, die staken. Zwart wil voor meer dan alleen de lijntjes worden gebruikt en Beige wil niet meer in de schaduw staan van Bruin. Blauw heeft behoefte aan rust na alle rivieren, oceanen en luchten waaraan hij heeft meegewerkt. Ook Rood klaagt dat hij te veel moet doen, terwijl Roze juist graag eens wat vaker ingezet zou willen worden. Kan Teun zijn krijtjes kalmeren en een oplossing bedenken waar iedereen blij mee is?

De krijtjes staken | 2014 | € 14,99

De groeten van de krijtjes

Teun denkt dat hij rustig verder kan kleuren nu de krijtjes uit zijn kleurdoos tevreden zijn, maar niets is minder waar. Er zijn in de laatste jaren veel andere krijtjes gedupeerd. Zij werden achtergelaten op een vakantie-adres, verdwenen tussen de kussens van de bank of werden opgegeten (en uitgespuugd!) door de hond. Teun krijgt ansichtkaarten van al deze ongelukkige exemplaren. Weet hij ook voor hen een oplossing te bedenken?

De groeten van de krijtjes | 2016 | € 14,99

Samen hier

Dit liefdevolle boek maakte Oliver Jeffers direct na de geboorte van zijn zoon. Zijn boodschap is universeel: ‘Welkom op aarde. Dit kan een verwarrende plek zijn, vooral als je er nog maar net bent. Dit boek kan je gids zijn bij de start van je reis. Je zult zelf nog veel meer ontdekken. De wereld kan heel ingewikkeld zijn, maar eigenlijk is het ook allemaal heel simpel: je hoeft alleen maar aardig te zijn.’

Samen hier | 2018 | € 14,99

Het fortuin van Fausto 

De hebzucht van Fausto wordt hem fataal. Oliver Jeffers, een van de grootste kunstenaars van deze tijd, maakte een prachtige moderne fabel over de hebzucht van de mens en onze relatie met de natuur.

Het fortuin van Fausto is een modern fabel van prentboekmaker Oliver Jeffers. Het is een pracht geïllustreerd cadeauboek van een van de grootste kunstenaars van onze tijd.

Er was eens een man die geloofde dat alles van hem was. Hij ging op pad om zijn eigendom te overzien. ‘Jij bent van mij,’ zei Fausto tegen de bloem, het schaap en de berg en zij bogen voor hem. Maar dit was nog niet voldoende voor Fausto. Hij bemachtigde een boot en zette koers naar zee…
Het fortuin van Fausto is een fabel over de hebzucht van de mens en onze relatie met de natuur, en is nu urgenter dan ooit.

Het fortuin van Fausto | 2020 | € 18,99

Liefs van de krijtjes

Liefde bestaat in verschillende soorten. Dit boekje gaat over alle verschillende kleuren die liefde kan hebben. Soms zonnig en warm als geel en oranje, een andere keer bijna onzichtbaar net als de kleur wit, soms verschuilt het zich als perzikkleur krijtje en soms is het donker als zwart… Alle kleuren van de liefde mogen er zijn!

Liefs van de krijtjes | 2021 | € 14,99

Samen gaan bouwen

Een vader en zijn dochter bouwen hun leven samen. Met speciale materialen maken ze herinneringen om te koesteren en een huis om zich in thuis te voelen. Ze houden elkaar met liefde warm.

Ik bouw jouw toekomst en jij die van mij.
Een verhaal over de grenzeloze liefde van ouders, oneindige kansen die het leven biedt en alles wat we nodig hebben om samen te gaan bouwen aan een toekomst.

Samen gaan bouwen | 2021 | € 14,99 

Vast

De vlieger van Finn is in een boom terechtgekomen. Hij doet zijn uiterste best om de vlieger los te krijgen. Eerst gooit hij zijn schoen, maar die raakt ook vast. Dan zijn andere schoen. Ook vast. Finn gooit een orang-oetang, een boot, zijn voordeur… alles komt vast te zitten. Lukt het Finn ooit nog zijn vlieger terug te krijgen?

Vast | 2021 | € 14,99 

 

Gevonden

Wat moet een jongen doen als er plots een pinguïn voor zijn deur staat? Uitvinden waar die vandaan komt natuurlijk, en hem dan terugbrengen. De reis naar de Zuidpool is lang en moeilijk, maar ze komen gelukkig goed aan. Op de terugreis realiseert de jongen zich echter pas goed wat hij heeft achtergelaten…

Gevonden | 2021 | € 14,99

Samen hier - Dieren

Met prachtige illustraties uit de bestseller Samen hier leren jonge kinderen allerlei dieren te benoemen. Dieren uit hun eigen leefomgeving, zoals een hond en een varken. Maar ook dieren die ze minder snel zullen tegenkomen, zoals een eland en een ijsbeer.

Samen hier - Dieren | 2022 | € 10,99 | Voor kinderen vanaf twee jaar

Samen hier - Tellen

Met de prachtige illustraties uit de bestseller Samen hier leren kinderen tellen van 1 tot 11, om af te sluiten met ‘heel veel’ sterren en… ‘oneindig veel’ liefde.

Dit stevige kartonboek met afgeronde hoeken is ideaal voor dreumes- en peuterhandjes.

Samen hier - Tellen | 2022 | € 10,99 | Voor kinderen vanaf twee jaar

Oliver Jeffers

Oliver Jeffers groeide op in Belfast (Ierland), maar woont en werkt nu in Brooklyn, NY. Hij is een van de grootste kunstenaars van deze tijd. Zijn prentenboeken zijn uitgegeven in meer dan 45 landen, en hebben internationaal veel prijzen gewonnen. Zo won De krijtjes staken! een Zilveren Griffel in 2015, en het vervolg De groeten van de krijtjes! won de Goodreads Choice Award 2015. Uit Jeffers' werk spreekt optimisme, aandacht voor mensen en respect voor de wereld waarin we leven.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.