Knutselplezier met September 18

Toen ik op zoek ging naar leuk DIY-plezier kwam ik terecht op de site September 18. Ik was gelijk nieuwsgierig waar deze naam vandaan komt, maar het is heel simpel haha. September 18 is opgericht in september 2018. Duidelijk toch!

Het is een ontzettend leuke site om lekker rond te snuffelen en ze hebben niet alleen leuke DIY pakketten voor kinderen maar ook als volwassene kan je je lekker uitleven. Maar je kunt natuurlijk ook samen met je (klein)kind lekker gaan fröbelen. Ze hebben er losse boxen maar je kunt ook een maandabonnement afsluiten voor maar € 35,- per maand zodat je elke maand een box toegestuurd krijgt geïnspireerd op het seizoen.

Ik kreeg een box toegezonden om kaarsenstandaards te maken, kaarsen te dippen, monsters en sneeuwpoppen te kleien en een dromenvanger te maken. Het pakket was een feest om uit te pakken met vrolijk papier waar de producten in verpakt zijn.
Dit is maar een greep uit de vele DIY pakketten dus neem snel een kijkje op de website van September 18 om te kijken wat er nog meer is.
Elk DIY pakket bevat een duidelijke omschrijving op papier, op de verpakking of via een QR code en de spullen die je nodig hebt waarbij je soms zelf nog iets toe moet voegen maar dat heb je altijd wel in huis zoals een keukenweegschaal, schaal, schaar of lijm.

Kaarsen en kaarsenstandaards
Op een regenachtige dag haalden wij de doos tevoorschijn om kaarsenstandaards te maken en om kaarsen te dippen. Het gips wat bij de kaarsenstandaards zit is veilig voor kinderen want het bevat calciumsulfaat wat geurloos. Het gieten van de gips is leuk om te doen en je moet even geduld hebben maar na een uur heb je een prachtige standaard en met de hoeveelheid gips kan je er wel drie maken. Ook het dippen van de kaarsen maakt je creatief want met de kleurpigmenten kan je zelf je kleuren maken en lekker dippen, stippen en strepen op de kaarsen zetten. Maar er zitten ook stickers met leuke teksten zoals ‘Happiness’ en ‘Merci for you’ bij de kaarsenstandaards die je op de kaarsen kunt plakken. Voldoende mogelijkheden dus en zo worden de witte kaarsen lekker kleurrijk of met mooie teksten versierd.

Ugly monsters en funny snowman
De monsters en sneeuwpoppen (leuk voor het najaar) maak je door met je handen in de klei te gaan. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten gaan, want het monster kan je net zo eng maken als je zelf wilt met bijvoorbeeld drie ogen en enorme klauwen en de sneeuwpop heeft de warmte niet overleefd, want die is deels gesmolten maar je kunt ook nog een exemplaar maken die nog mooi recht overeind staat. Leuk om bijvoorbeeld op te hangen in de kerstboom.  

Dromen vangen
Om de dromenvanger te maken zijn we met wol, kralen en veren aan de slag gegaan. Er zit een QR code bij met een handige video hoe je de dromenvanger moet maken. En het eindresultaat is prachtig dus laat al je dromen nu maar uitkomen.

September 18 laat zien dat knutselen niet alleen leuk is voor kinderen maar dat volwassenen er ook helemaal in op kunnen gaan voor een lekker ontspanmomentje voor jezelf met een mooi knutselwerk als eindresultaat. Ben je ook helemaal enthousiast geraakt, bestel dan snel je box(en) bij September18. Je kunt elke maand een box toegestuurd krijgen, maar je kunt de box ook cadeau geven voor een paar maanden of je (klein)kinderen verrassen met een box voor elke vakantie. Super leuk!  

Deze review is geschreven door Tessa Droge. 


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.