Logeren bij opa en oma! Feest, of spannend?

Kleine kinderen vinden het vaak leuk, maar ook spannend om bij opa en oma te logeren. Het is een plek met andere geuren en geluiden. Grootouders kunnen er echter voor zorgen dat het logeren bij hen een echt feest wordt voor de kleinkinderen. Hier zijn enkele tips:

1. Maak er een gezellige slaapplaats van: Zorg ervoor dat er een fijn bedje, een mooie knuffel en een nachtlampje klaar staan.

2. Laat de kleinkinderen helpen in de keuken. Met het maken van een simpel gerecht, bijvoorbeeld appelmoes. Dit is niet alleen leuk, maar het geeft ze ook het gevoel dat ze iets bijdragen.

3. Organiseer samen activiteiten: Samen een spelletje doen, een boek lezen of een wandeling maken. 

4. Geef ze aandacht: Luister naar hun verhalen en interesses. Op die manier kunnen grootouders echt contact maken met hun kleinkinderen.

5. Respecteer hun schema: Kleine kinderen hebben een vast slaap- en eetritme. Zorg ervoor dat opa en oma zich hieraan houden, zodat de kleinkinderen zich niet uitgeput voelen. Op deze manier is het logeren bij opa en oma een echt feestje!

6. Maak een bingokaart met bijvoorbeeld zes of negen activiteiten, variërend van samen ontbijten en werken in de tuin tot het spelen van een spelletje en het voorbereiden van het avondeten. 

7. Maak tijdens iedere logeerpartij een foto en laat deze afdrukken. Hang alle foto's op in de logeerkamer. Heb je een polaroidcamera? Schrijf er dan tijdens iedere logeerpartij een mooie herinnering op. 

8. Kijk samen filmpjes van vroeger en vergelijk deze met nu. Of vertel over je favoriete bordspel, buitenactiviteit, etc. Wat zijn de verschillen? En de overeenkomsten? 

9. Zorg voor voldoende rustmomenten gedurende een dag. Lees een favoriet boek uit je jeugd voor? Of laat je kleinkind zelf een kwartiertje lezen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld bij een kringloopwinkel een paar leesboeken aanschaffen. 


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.