Musea in het voorjaar

Het voorjaar is een heerlijke tijd om eropuit te trekken en nieuwe dingen te ontdekken. Musea zijn een geweldige manier om kennis op te doen en tegelijkertijd plezier te hebben met je kleinkinderen. Hieronder vind je een aantal musea die leuk zijn om te bezoeken met kleinkinderen in het voorjaar.

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem is een levendig museum waar je kleinkinderen kunnen zien hoe het leven in Nederland er vroeger uitzag. Er zijn oude gebouwen, boerderijen en molens te bezichtigen. Ook zijn er veel ambachten te zien en te beleven, zoals pottenbakken en klompen maken. Er is een mooie speeltuin en een Kindererf waar kinderen allerlei activiteiten kunnen doen.

Science Center NEMO

Het Science Center NEMO in Amsterdam is een interactief museum waar wetenschap en technologie centraal staan. Je kleinkinderen kunnen hier zelf experimenteren en ontdekken hoe de wereld om ons heen werkt. In het voorjaar zijn er vaak speciale tentoonstellingen en activiteiten rondom thema's als planten en dieren. Ken je het fantastische dakterras al? Hier kun je heerlijk een kopje koffie drinken in de zon met een prachtig uitzicht over Amsterdam. Aanrader!

Naturalis

Naturalis in Leiden is het nationale onderzoekscentrum voor biodiversiteit. Hier kunnen je kleinkinderen van alles leren over dieren, planten en fossielen. Er zijn verschillende tentoonstellingen, waaronder een dinotour waarbij je kleinkinderen oog in oog komen te staan met levensgrote dinosaurussen.

Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is een museum waar de geschiedenis van de trein centraal staat. Je kleinkinderen kunnen hier oude stoomtreinen bekijken en zelfs een ritje maken in een historische trein. In het voorjaar zijn er vaak activiteiten rondom thema's als de stoomtrein en de lente. Het museum heeft een buitenterrein waar ook veel te zien is.

Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is een museum waar de Nederlandse maritieme geschiedenis centraal staat. Je kleinkinderen kunnen hier oude schepen bekijken en leren over de Nederlandse handel en scheepvaart. In het voorjaar zijn er vaak activiteiten rondom thema's als zeilen en piraten.

Het bezoeken van musea met kleinkinderen is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Door samen nieuwe dingen te ontdekken en te leren, kunnen jullie een mooie herinnering creëren voor de toekomst. 


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.