Op stap in de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is begonnen voor de regio Noord-Nederland. Een week later volgen de regio’s Midden- en Zuid-Nederland. Dankzij de versoepeling van de Corona-maatregelen, kunnen we veel meer dan tijdens vorige vakanties. Wij zetten een aantal uitjes voor je op een rij.

DierenPark Amersfoort

Feestelijk nieuws vanuit Dierenpark Amersfoort. De pinguïnkolonie is uitgebreid met zeven zwartvoetpinguïns. “De groep bestaat nu uit 25 dieren en dat is goed nieuws: de groepsdynamiek is beter met een bredere samenstelling en er zijn meer mogelijkheden voor het ontstaan van pinguïnkoppels”, vertelt dierverzorger Sander Drost. “Natuurlijk was het even wennen aan elkaar, maar inmiddels voelen de nieuwkomers zich al helemaal op hun plek.” De nieuwe zwartvoetpinguïns zijn afkomstig uit een dierenpark in Hannover.

Dierenpark Amersfoort is iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Kids Cruise

Maak samen met je kleinkinderen een cruise door de Amsterdamse grachten. Opa en oma luisteren naar de uitleg voor volwassenen, terwijl de kleinkinderen een eigen audioverhaal te horen krijgen. In dit verhaal speelt Sjonnie de muis de hoofdrol. De rondvaart duurt 75 minuten en de kleinkinderen ontvangen een activiteitenboekje, potloodjes en een piratenkijker.

De Kids Cruise is iedere dag te boeken. Er zijn twee verschillende opstapplaatsen in Amsterdam.

Rijksmuseum van Oudheden

Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen kleinkinderen verschillende speurtochten doen bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Zo is er voor kinderen vanaf vier jaar een gratis speurtocht die kinderen op een speelse wijze kennis laat maken met het oude Egypte. In de grote entreehal zijn er ook verschillende knutselactiviteiten.

Rijksmuseum van Oudheden is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.