Opgebiecht: Ik hou niet van mijn kleinkind

Hallo,

Mijn naam is Hanneke en ik ben twee jaar geleden voor het eerst oma geworden. Sergio, mijn zoon, heeft samen met zijn vrouw Anouk een dochter gekregen. Het leek mij altijd geweldig om oma te worden en ik had mij er dan ook ontzettend op verheugd. Vanaf het eerste moment dat ze ons kwamen vertellen dat we grootouders zouden worden, hing de vlag uit. Ik vertelde het meteen al mijn vriendinnen en ging regelmatig samen met Anouk naar babywinkels. 

Maar heel eerlijk, het valt ontzettend tegen. Mijn kleinkind is enorm moeilijk en vervelend. Ze vindt niets leuk, doet over alles moeilijk en vraagt de hele dag aandacht. Het kind kan zich werkelijk nog geen vijf minuten alleen vermaken. Ik moet bekennen dat ik helemaal niet van haar hou. Ik had het mij allemaal anders voorgesteld...

Groet,
Hanneke 

*De namen en foto zijn fictief. De echte namen zijn op de redactie bekend 


Beste Hanneke,
Wat een vervelende situatie. Misschien waren jouw verwachtingen wat te hoog. Juist omdat het je zo geweldig leek oma te worden, had je wellicht al een heel ingevuld beeld voor ogen. 
Daarbij komt ook dat kinderen niet ter wereld komen precies zoals jij hoopt dat ze zijn. Het zijn eigen persoontjes met een eigen wil en gebruiksaanwijzing. 
Misschien kun je je proberen wat meer in de beleving van het kind te verdiepen. Kijk waar jouw kleindochter graag mee speelt, welke voorleesverhaaltjes ze leuk vindt. Want wat je aandacht geeft, dat groeit. En hopelijk zo ook jouw liefde voor je kleindochter. Geef het tijd en wie weet wat voor moois er nog uit voort komt. Veel succes!

Joyce van Kleinkinderen.nl


Vertel, heb jij ook een dringende vraag?

Elke twee weken beantwoordt Joyce een vraag van een Kleinkinderen-bezoeker. Kun jij ook wel wat advies gebruiken rondom het onderwerp kleinkinderen en/of grootouder zijn? Mail naar info@kleinkinderen.nl of laat je vraag achter bij contact. We helpen je graag.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.