Opgebiecht: Ik mag geen cadeaus kopen voor mijn kleinkinderen

Hoi!

Dit is niet te geloven. Ik mag dus geen cadeaus kopen voor mijn kleinkinderen. Mijn schoondochter vindt dat ik ze teveel verwen. Maar ik vind het leuk en doe het zo graag. Mijn schoondochter weer boos... Ze kan toch ook dankbaar zijn? Wat moet ik nu doen? Gewoon eigenwijs cadeaus blijven kopen? Of er toch maar mee stoppen?

Hartelijke groet,
Isa uit Zevenaar

*De namen en foto zijn fictief. De echte namen zijn op de redactie bekend.  


Beste Isa,

Het is heel begrijpelijk dat je je kleinkinderen wilt verwennen. Het is een manier om te laten zien hoeveel je van ze houdt. Maar misschien kun je dat ook op een andere manier laten zien en dat is wellicht ook waar jouw schoondochter op aanstuurt. De manier van belonen is heel persoonlijk. Misschien wil zij haar kinderen bijbrengen dat niet alles zomaar komt aanwaaien om maar wat te noemen. Dan hoort in haar optiek 'alles zomaar krijgen' daar niet bij. Wellicht vindt zij sparen veel belangrijker en kun je daarmee een beetje helpen...

In dit geval zou ik proberen te overleggen met je schoondochter wat wel gewenst is binnen haar opvoed normen. Op een aardige en rustige manier tijdens een kopje koffie bijvoorbeeld. Veel succes!

Joyce van Kleinkinderen.nl


Vertel, heb jij ook een dringende vraag?

Elke twee weken beantwoordt Joyce een vraag van een Kleinkinderen-bezoeker. Kun jij ook wel wat advies gebruiken rondom het onderwerp kleinkinderen en/of grootouder zijn? Mail naar info@kleinkinderen.nl of laat je vraag achter bij contact. We helpen je graag.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.