Opgebiecht: Ik mag niet met mijn kleinkind op vakantie

Beste redactie,

Ik kan het nog steeds niet geloven, maar ik mag dus niet met mijn kleinkind op vakantie. Nee, dat vinden mijn dochter en schoonzoon absoluut geen optie. Ik ben dus wel goed genoeg om twee keer per week op te passen, maar een (mid-)week naar een huisje ergens in Nederland of Vlaanderen is absoluut onbespreekbaar.

Daar begrijp ik dus echt helemaal niets van. Wat is nou het probleem? Of ik nu thuis in Rotterdam de hele dag met hem in de weer ben, of ergens op een vakantiepark in Friesland bijvoorbeeld. Dat is toch hetzelfde? Hij komt nu ook regelmatig logeren. Bovendien is Manuel al acht jaar, dus wat kan er nou gebeuren? Het is niet zo dat het een kleuter is die nog niet kan zwemmen en ik continu in de gaten moet houden. Bah, ik baal hier echt van. Ik had mij er zo op verheugd...

Groet,

Lara uit Rotterdam

*De namen en foto zijn fictief. De echte namen zijn op de redactie bekend.  


Beste Lara,
Wat een leuk idee om met je kleinzoon op vakantie te gaan. Jammer dat het niet zo positief wordt ontvangen. Heb je al eens gevraagd wat de reden is dat ze het liever niet willen? Gaan ze bijvoorbeeld zelf vaak met vakantie? Of juist bijna niet. Hoe je het ook went of keert, een reden moet er zijn.
Wie weet kun je - als je de reden weet, de weerstand wegnemen. Door bijvoorbeeld een huisje voor te stellen dat heel dichtbij is of door te laten zien dat je in een ontzettend kindvriendelijke omgeving wilt verblijven. Kijk ook of je de voordelen voor de ouders van Manuel kunt benadrukken. Zo hebben ze tijd voor zichzelf en kunnen ze bijvoorbeeld samen uitjes plannen. Als dat allemaal nog te moeilijk blijkt, stel dan eerst eens een weekendje met z'n allen  voor. Zodat ze zien hoe leuk en veilig het kan zijn.

Joyce van Kleinkinderen.nl


Vertel, heb jij ook een dringende vraag?

Elke twee weken beantwoordt Joyce een vraag van een Kleinkinderen-bezoeker. Kun jij ook wel wat advies gebruiken rondom het onderwerp kleinkinderen en/of grootouder zijn? Mail naar info@kleinkinderen.nl of laat je vraag achter bij contact. We helpen je graag.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.