Opgebiecht: Ik trek de kinderen van mijn dochter voor

Beste Joyce,

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Ik trek de kinderen van mijn dochter voor. Mijn zoon kijkt me er op aan. Hij vindt het belachelijk en wil dat ik er direct mee stop. Dit trekt een enorme wissel op mijn hele gezin. Maar ja, ik mocht wel bij de bevalling van mijn dochter zijn. Dat doet toch iets met je... Vanaf dag een is de band met mijn kleindochters, een tweeling, enorm hecht. Ze zijn nu vier jaar oud en ik geniet enorm van ze. Minimaal drie keer per week zien we elkaar en dat vind ik heerlijk. En ik mag ze toch best verwennen? Daar ben ik oma voor. Ik vind dat mijn zoon niet zo moet zeuren... 

Lieve groet,

Lara

*De namen en foto zijn fictief. De echte namen zijn op de redactie bekend 


Beste Lara,
Hoewel veel (groot)ouders het nooit zullen toegeven, heeft vrijwel iedereen een favoriet. Dat is op zich ook niet zo heel vreemd, maar het ligt wel heel gevoelig zoals je zelf ook al hebt gemerkt. Vraag jezelf daarom af wat het je waard is. Want als de band met je zoon je lief is, wil je toch ook dat hij blij is. Want zijn reactie lijkt mij namelijk wel een schreeuw om aandacht...
Om de balans wat te herstellen zou je ook af en toe wat aandacht kunnen geven aan de kinderen van je zoon. Wie weet wat voor een verrijking dat brengt, want alles wat je aandacht geeft... dat groeit! 
Joyce van Kleinkinderen.nl

Vertel, heb jij ook een dringende vraag?

Elke twee weken beantwoordt Joyce een vraag van een Kleinkinderen-bezoeker. Kun jij ook wel wat advies gebruiken rondom het onderwerp kleinkinderen en/of grootouder zijn? Mail naar info@kleinkinderen.nl of laat je vraag achter bij contact. We helpen je graag.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.