Opgebiecht: Ik wil dat mijn kleinkind naar het gymnasium gaat

Beste redacteur,

Ik wil dat mijn kleinkind naar het gymnasium gaat. Ze kan het makkelijk. Ik ben zelf ook naar het gymnasium gegaan en daar heb ik enorm van genoten. Ik kijk er enorm naar uit om klassieke verhalen met haar te delen, maar mijn dochter en schoonzoon vinden het onzin. Mag ik mijn kleindochter beïnvloeden achter de rug van haar ouders om? Ik wil echt alleen het beste voor haar. 

Vriendelijke groet,

Trees uit Amsterdam

*De namen en foto zijn fictief. De echte namen zijn op de redactie bekend.  


Beste Trees,

Wat geweldig dat je zo betrokken bent bij jouw kleindochter. Maar hierin moet ik streng zijn: schoolkeuze en de aandacht daarvoor is echt een taak voor de ouders van een kind. Zij hebben vaak een heel eigen visie, al dan niet samen met hun kind ontwikkeld, en dat is hun goed recht.

Wel kun je je kleindochter op een leuke manier enthousiasmeren om leergierig te zijn, maar verder dan dat adviseer ik niet te gaan. Ga eens na waar haar interesses liggen. Is dat wereldoriëntatie? Geef haar een jaarabonnement op National Geographic junior. Wil ze graag leren? Misschien kun je sponsoren met Squla. Kiwi&co is ook geweldig om spelenderwijs meer te leren op gebied van art & science. Maar wat je ook doet, overleg dit dan wel eerst met de ouders. Nooit achter hun rug om, daar riskeer je een hoop gedoe mee.

Joyce van Kleinkinderen.nl


Vertel, heb jij ook een dringende vraag?

Elke twee weken beantwoordt Joyce een vraag van een Kleinkinderen-bezoeker. Kun jij ook wel wat advies gebruiken rondom het onderwerp kleinkinderen en/of grootouder zijn? Mail naar info@kleinkinderen.nl of laat je vraag achter bij contact. We helpen je graag.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.