Opgebiecht: Mijn kleinkind kleedt zich te bloot

Dag Joyce,

Ik lees al een tijdje je adviezen op Kleinkinderen.nl. Ik vind het altijd fijn om te lezen hoe je over bepaalde situaties denkt en wat je advies is. Daarom wil ik graag je advies vragen over iets waar ik al een tijdje mee in mijn maag zit. 

Ik ben de trotse oma van vier kleinkinderen, drie jongens en een meisje. Lila, mijn oudste kleinkind, is negen jaar oud. Het is een pittig meisje dat nergens bang voor is. Geweldig! Ik geniet enorm van haar, maar de laatste maanden zie ik haar veranderen en dat vind ik moeilijk. Ik begrijp natuurlijk dat ze ouder wordt en dat is niet meer dan normaal. Maar ik heb echt moeite met haar nieuwe kledingkeuze. Ze kleedt zich veel te bloot, als je het aan mij vraagt. En haar ouders, mijn zoon en schoondochter, doen er niets aan. 

Afgelopen weekend waren ze hier op bezoek en toen droeg Lila een strakke broek en een heel kort truitje. Haar buik was bloot tot boven haar navel. Lila vertelde vol trots dat ze samen met mama drie van deze truitjes had gekocht en dat ze die ook naar school droeg. Ik heb daar grote moeite mee. Het kan toch niet zo zijn dat kinderen zo bloot naar school gaan? Of ben ik nu ouderwets?

Lieve groet,

Esther uit Middelburg

*De namen en foto zijn fictief. De echte namen zijn op de redactie bekend 


Beste Esther,
 
Dankjewel voor je inzending en het is een onderwerp waar vast meer grootouders mee zitten. Gelukkig kan ik je ook meteen een beetje geruststellen, want dit wat je beschrijft is een onderwerp van alle tijden. Elke generatie kijkt met andere ogen naar de jongeren van hun tijd. Tijden veranderen en zo ook het gedrag, de bezigheden en de kleding. Als de ouders van jouw kleindochter Lila haar kleding keuze accepteren, dan is het zo, je kunt daar dan als oma niet zo heel veel aan doen. Als je dat wilt kun je het aankaarten, maar de vraag is wat je daarmee opschiet. 
 
Joyce van Kleinkinderen.nl

Vertel, heb jij ook een dringende vraag?

Elke twee weken beantwoordt Joyce een vraag van een Kleinkinderen-bezoeker. Kun jij ook wel wat advies gebruiken rondom het onderwerp kleinkinderen en/of grootouder zijn? Mail naar info@kleinkinderen.nl of laat je vraag achter bij contact. We helpen je graag.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.