Opgebiecht: Mijn kleinkinderen dragen vieze kleding

Mijn kleinkind draagt vieze kleding

Beste redactie,

Ik schaam mij bijna om dit te zeggen, maar ik zit er enorm mee. Mijn dochter en haar vriend geven hun kinderen maar twee keer per week schone kleding aan. Iedere keer wanneer ze hier op bezoek zijn of mijn man en ik komen oppassen, tref ik twee kinderen aan die vieze kleding dragen. Vlekken, scheuren en soms ook natte plekken. Om over de stank nog maar te zwijgen. 

Ik begrijp er werkelijk niets van. Zo heb ik mijn zoon niet opgevoed. Ik heb het al een keer geprobeerd bespreekbaar te maken, maar dat werd absoluut niet gewaardeerd. Mijn man vindt dat ik mij er niet druk om moet maken, maar daar ben ik het niet mee eens. Op school zien ze dit vast ook. Ik wil niet dat mijn kleinkinderen gepest worden omdat ze vieze kleding dragen of niet lekker ruiken...

Groeten van Anneke uit Groningen*

*De namen zijn fictief. De echte namen zijn op de redactie bekend.  


 Beste Anneke,

Een goede verzorging is belangrijk voor een kind. 'Reinheid' zit niet voor niets in de drie R-en. Tegelijkertijd is bijna niets zo moeilijk als een kind schoon te houden door de dag heen. Ze ravotten wat af, met alle ongelukjes en vlekken van dien. Wat dat betreft heeft uw man wel gelijk.

Voordat je dit voorzichtig aankaart kun je je misschien afvragen wat de oorzaak is. Zijn het gewoon kinderen die wat hebben geravot of schuilt er een structureel probleem achter de vuile kleren. Hebben de ouders het moeilijk qua tijd en/of financieel? Vraag je dan eens af of je hun zou kunnen helpen met af en toe een wasje doen. Of vraag of je je kleinkinderen af en toe mag verwennen met een nieuwe trui of iets dergelijks.

Het is een gevoelig onderwerp, maar wie weet kom je hiermee weer een beetje verder.

Joyce van Kleinkinderen.nl


Vertel, heb jij ook een dringende vraag?

Elke twee weken beantwoordt Joyce een vraag van een Kleinkinderen-bezoeker. Kun jij ook wel wat advies gebruiken rondom het onderwerp kleinkinderen en/of grootouder zijn? Mail naar info@kleinkinderen.nl of laat je vraag achter bij contact. We helpen je graag.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.