Opgebiecht: Mijn kleinkinderen poetsen hun tanden nooit

Lieve redactie,

Kun je het je voorstellen... Mijn kleinkinderen hoeven hun tanden nooit te poetsen van hun ouders. Maar dan ook echt NOOIT. Ik kan mij er zo boos over maken. Dit kan toch niet! Mijn zoon Jaap en zijn vriendin Bonnie vinden het niet nodig. Want ze hebben toch nog geen grote mensen tanden. Aaah, dat is toch niet normaal. 

Als ze bij mij komen logeren, dan sta ik er absoluut op dat ze hun tanden poetsen. Nou, dan schreeuwen ze moord en brand natuurlijk. Dat begrijp ik ook wel, want van papa en mama hoeft het nooit. Maar bij mij thuis, gelden mijn regels. Hoe zorg ik er nu voor dat mijn zoon en zijn vriendin ook van gedachten veranderen? Ik maak mij echt grote zorgen over het gebit van mijn kleinkinderen...

Lieve groet,

Greet uit Zeeland

*De namen en foto zijn fictief. De echte namen zijn op de redactie bekend.  


 

Beste Greet,

Zoals jij al aangeeft is het ontzettend belangrijk dat kinderen zeker vanaf 2 jaar hun tanden goed leren poetsen. Eigenlijk al vanaf 6 maanden wanneer ongeveer de eerste tand doorkomt. Dat jouw kleinkinderen dat thuis niet doen is wel heel bijzonder. Ik vraag me dan ook af of ze naar de tandarts gaan. 

Om jou in dit geval te helpen raad ik aan het zó leuk bij jou te maken, dat ze het thuis ook willen doen. Heb je al eens gehoord van Fairytabs? Fairytabs zijn tandpastatabletten voor kinderen. Vegan, 100% ecovriendelijk en met natuurlijke ingrediënten. Er is een heel leuke Fairytabs starter kit verkrijgbaar met leuke beker, een pot met tabletten en een mooie tandenborstel. Op de website vind je de tabletten ook in aardbeiensmaak en er is zelfs een heus tandenpoetslied. Zo wordt het tandenpoetsen weer leuk. Veel succes!

Joyce van Kleinkinderen.nl


Vertel, heb jij ook een dringende vraag?

Elke twee weken beantwoordt Joyce een vraag van een Kleinkinderen-bezoeker. Kun jij ook wel wat advies gebruiken rondom het onderwerp kleinkinderen en/of grootouder zijn? Mail naar info@kleinkinderen.nl of laat je vraag achter bij contact. We helpen je graag.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.