Opgebiecht: Mijn kleinkinderen slopen de moestuin van mijn man

Kleinkinderen opgebiecht

Dag!

De grootste hobby van mijn man is zijn moestuin. Bijna 150 vierkante meter groenten, fruit en bloemen. Heerlijk! Dagelijks is hij minimaal een paar uur te vinden in dit kleurrijke paradijs. We wonen landelijk en hebben een ruime tuin. De moestuin grenst dan ook direct aan het grasveld waar de kleinkinderen graag op spelen. 

Nu is het zo dat de jongens van vier, zes en acht jaar oud, niet altijd goed opletten. Ze voetballen vaak op het veld en dan gebeurt het regelmatig dat de bal in de moestuin van opa belandt. Met z'n 3-en rennen ze dan achter de bal aan om deze zo snel mogelijk te halen. Iedere keer sneuvelt er wel een bloem, struik of plant. Het is gewoon niet te doen. Ik heb mijn zoon er al meerdere keren op aangesproken, maar hij doet er niet echt iets aan. Ik vind dit zo lastig.

Groet,

Anne uit de omgeving van Arnhem

*De namen en foto zijn fictief. De echte namen zijn op de redactie bekend 


Beste Anne,
 
Dankjewel voor je inzending, ik kan me voorstellen dat je hiermee zit. Begrijpelijk dat het vervelend is dat jullie kleinkinderen zo weinig respect hebben voor opa's moestuin. Ik zou het niet bij je zoon neerleggen om er wat van te zeggen, maar de jongens er zelf op aanspreken. Je man zou ze ook bij de moestuin kunnen betrekken. Ze laten helpen, zelf hun zaadjes planten en verzorgen. Zo zien ze wat een werk het is en begrijpen ze ook beter waarom jullie het zo vervelend vinden als ze er zo lomp doorheen banjeren. Hopelijk werkt dit.
 
Joyce van Kleinkinderen.nl

Vertel, heb jij ook een dringende vraag?

Elke twee weken beantwoordt Joyce een vraag van een Kleinkinderen-bezoeker. Kun jij ook wel wat advies gebruiken rondom het onderwerp kleinkinderen en/of grootouder zijn? Mail naar info@kleinkinderen.nl of laat je vraag achter bij contact. We helpen je graag.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.