Opgebiecht: Mijn man leert onze kleinkinderen slechte dingen

Beste redactie,

Kan ik ook advies vragen over mijn man? Hij is een fantastische opa voor onze vijf kleinkinderen, maar ik vind het enorm vervelend dat hij het grappig vindt om de kleinkinderen rare dingen te leren. Ik heb hier al meerdere malen met hem over gepraat, maar hij is het totaal niet met mij eens. Hij vindt het vooral heel grappig...

Afgelopen week was het weer raak. Onze kleinzoon Pieter was op bezoek. Twee jaar oud, een enorm vrolijk ventje. Mijn man vond het een goed idee om voor te doen hoe hij speelgoed in zijn mond kon stoppen... Nou, sindsdien verdwijnt alles in de mond van Pieter. Mijn dochter Tanja is niet blij en terecht. 

Vorige maand heeft hij kleindochter Marije leren boeren en zo kan ik nog veel meer voorbeelden opnoemen. Kunnen jullie mij adviseren?

Hartelijke groet,

Mevr. Van Dam uit Groet

*De namen zijn fictief. De echte namen zijn op de redactie bekend.  


Beste mevrouw van Dam,

Ik begrijp heel goed dat niemand van deze situatie blij wordt. Misschien dat alleen uw man hier lol aan heeft. In dit geval is het wellicht het beste als je je man hier op een rustig moment op aanspreekt. 

Want hoe lang blijft zoiets 'grappig' als jullie door toedoen van je man de kleinkinderen minder vaak te zien zal krijgen? Want daar kun je natuurlijk op wachten als jullie dochter zich nu al ergert. 

Hopelijk komt je man na een serieus gesprek tot inkeer en zal hij zich voortaan ietsje verantwoordelijker gedragen.

Joyce van Kleinkinderen.nl


Vertel, heb jij ook een dringende vraag?

Elke twee weken beantwoordt Joyce een vraag van een Kleinkinderen-bezoeker. Kun jij ook wel wat advies gebruiken rondom het onderwerp kleinkinderen en/of grootouder zijn? Mail naar info@kleinkinderen.nl of laat je vraag achter bij contact. We helpen je graag.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.