Opgebiecht: Mijn schoondochter mag mij niet

Mijn schoondochter mag mij niet

Goedemorgen,

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik denk echt dat mijn schoondochter mij niet mag, of misschien zelfs een hekel aan mij heeft... Dit zorgt ervoor dat ik de kleinkinderen veel minder vaak zie dan dat ik zou willen en daardoor ontneemt zij mij de kans om een goede band met hen op te bouwen. Ze zijn echt veel vaker bij haar ouders dan bij ons. En dat maakt mij echt heel verdrietig. 

Eerste Kerstdag is nooit een optie. Dan gaan ze altijd naar haar thuis. En met Pasen iets leuks samen doen, is ook geen optie. Dat heb ik nu een paar jaar geprobeerd, maar mijn zoon verweet mij toen dat ik hen teveel claimde. Ik zou het zo graag anders zien. 

Groet,

Babette uit Leeuwarden

*De namen en foto zijn fictief. De echte namen zijn op de redactie bekend.  


Beste Babette,

Wat een vervelende situatie voor je. Soms voel je zulke zaken wel aan, maar denken is in deze wel iets anders dan weten. Heb je je schoondochter hierover al eens gesproken? Wellicht helpt het om eens samen wat af te spreken, zonder jouw zoon en de kleinkinderen, zodat jullie misschien wat meer in elkaars belevingswereld terecht komen. Zodra jij te kennen geeft dat je dolgraag wat meer tijd met je kleinkinderen zou doorbrengen, wie weet wat dat brengt.

En soms is het wat het is. Soms ligt het aan de fysieke afstand, de kleinkinderen worden nu eenmaal makkelijker gedropt bij de dichtstbijzijnde opa of oma. Het kan ook liggen aan de hechte band die jouw schoondochter met haar eigen moeder heeft. En soms is de disbalans ook geheel onbewust. Nogmaals, probeer het op een rustige manier bespreekbaar te maken.

Joyce van Kleinkinderen.nl


Vertel, heb jij ook een dringende vraag?

Elke twee weken beantwoordt Joyce een vraag van een Kleinkinderen-bezoeker. Kun jij ook wel wat advies gebruiken rondom het onderwerp kleinkinderen en/of grootouder zijn? Mail naar info@kleinkinderen.nl of laat je vraag achter bij contact. We helpen je graag.


1 reactie


  • Hetty Ernst/Biester

    Stel je eigen verwachtingen bij en ga vooral niet vergelijken.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.