Recept: Frambozen- & bramen-kokoskoek van Yvette van Boven

Frambozen kokos toetjeKoeken bakken samen met je kleinzoon of -dochter. Rustig de voorbereidingen doen en dan lekker samen kokkerellen. Niets leukers dan dat! Vergeet niet een foto te maken. 

Ingrediënten

Dit recept is voor zo’n 9 koeken.

  • 200 gram boter, plus extra
  • 250 gram bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 50 gram gemalen amandelen (of amandelmeel)
  • 1/4 theel. zout
  • 250 gram suiker
  • 2 eieren
  • 350 gram frambozen en/of
  • bramen
  • 50 gram geraspte kokos

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 graden C.

Vet een bakvorm van zeg 24 x 24 centimeter in met wat boter. Beleg de bodem met overhangend bakpapier en vet dat ook in. Meng bloem, bakpoeder, zout, gemalen amandelen, boter en suiker in de keukenmachine - of fluks met de hand - tot kruim.

Schep er zo'n 100 gram uit en voeg dan de eieren aan de rest toe. Meng tot een smeuïg beslag en schep die in de ingevette vorm.

Verdeel het fruit erover. Meng de kokos door de achtergehouden 100 gram kruim en strooi dat over het fruit. Zet in de oven en bak de koek ongeveer 40 minuten of to een erin gestoken satéprikker er schoon uit komt.

Laat iets afkoelen en til de koek aan het overhangende bakpapier uit de vorm. Laat dan helemaal afkoelen. Snijd de randen eraf (bewaar!) en snijd de koek in gelijke blokken.

Zin in meer van dit lekkers? Logisch.

Van Bovens leftoversDit heerlijke recept vind je terug in dit gloednieuwe kookboek van Van Bovens leftovers van Yvette van Boven. Het is wat ons betreft dé goddelijke kliekjesbijbel die je als no waste foodlover in huis moet hebben. Een boek vol verrassende en simpele gerechten voor elk jaargetijde. Ruim 200 oermakkelijke recepten om verspillingsvrij het jaar door te kokenOnder andere verkrijgbaar via Bol.com - €29,99

Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.