Samen met je kleinkind naar een pluktuin

Pluktuinen-voor-kinderen

Ben je al wel eens in een pluktuin geweest? Verspreid over Nederland zijn er ontzettend veel leuke plekken om samen met je kleindkind fruit, groenten en/of bloemen te plukken. Neem een mandje mee en ga samen bekijken wat voor lekkers en moois er allemaal is. Wij zetten een aantal bijzondere pluktuinen voor je op een rij. 

Pluktuin Stoutenburg

Vanaf 1 juli is Pluktuin Stoutenburg weer open. Speciaal voor kinderen is er een aparte kinderpluktuin met bloemen in allerlei kleuren. Zij mogen hier een kinderhand vol bloemen plukken voor een kinderprijsje.

Pluktuin Amstelveen

Pluktuin Amstelveen is het gehele jaar geopend. Er worden diverse leuke activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Check de agenda op de website voor het laatste nieuws.

Pluk- en Theetuin 'In de 7e hemel'

Op de grens van Brabant en Limburg ligt Pluk- en Theetuin 'In de 7e hemel'. Kinderen kunnen hier niet alleen bloemen plukken, maar ook fruit zoals aardbeien, frambozen, bessen, etc. 

Pluktuinen-voor-kinderen

De bloemboerderij

Op De bloemenboerderij in Saaxumhuizen is zoveel te doen dat je je uren kunt vermaken. Er is niet alleen een pluktuin, maar ook een maisdoolhof, maisbad en kinderen kunnen er onder andere bowlen. Absoluut een aanrader! 

Stadstuin Kweekland

In Arnhem vind je Stadstuin Kweekland. Een heerlijke plek om te wandelen en bloemen, fruit en groenten te plukken. Er is een prachtige rode beuk waar kinderen kunnen klimmen en schommelen.

Heb jij een favoriete theetuin? Vertel het ons!


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.