Speelgoed uit de jaren vijftig

speelgoed, jaren vijftig, spelen, opa, oma, grootouders

Het speelgoed van nu is veelal totaal anders dan het speelgoed van vroeger. Wat was favoriet in de jaren vijftig? Wij verzamelden het leukste speelgoed van toen!

Poppen

Een van de populairste speelgoedproducten in de jaren vijftig waren poppen. Poppen zoals Barbie waren nog niet uitgevonden, maar er waren andere soorten poppen die kinderen leuk vonden om mee te spelen. Een pop die erg populair was, was de Betsy Wetsy-pop. Deze pop was speciaal omdat hij water kon drinken en vervolgens 'naar de badkamer' kon gaan. Kinderen konden deze pop helpen bij het plassen door op haar buik te drukken. Het was een leuk en educatief speeltje dat kinderen hielp bij het begrijpen van lichaamsfuncties.

Lego

Een ander populair speeltje uit die tijd was het originele LEGO-bouwsysteem. Dit speelgoed bestond uit plastic bouwstenen waarmee kinderen allerlei creaties konden maken. Het leuke aan dit speelgoed was dat kinderen hun verbeelding konden gebruiken om van alles te maken, van huizen tot voertuigen en zelfs dieren. LEGO speelgoed is tot op de dag van vandaag nog steeds populair, maar het originele LEGO speelgoed uit de jaren vijftig had zijn eigen unieke charme.

Houten speelgoed

Houten speelgoed was duurzaam en ging lang mee. Houten blokken waren een populaire keuze voor kinderen die van bouwen hielden. Er waren ook houten treinen en poppenhuizen die kinderen konden gebruiken om hun verbeelding te stimuleren. Het was een tijd waarin er nog niet veel elektronisch speelgoed was, waardoor kinderen zich meer konden concentreren op hun eigen fantasie en creativiteit.

De hoepel

De hoepel is nog steeds te koop in de bekende speelgoedwinkels, maar was in de jaren vijftig ook al populair. Het hoepelen werd een populaire activiteit voor kinderen en volwassenen. Het is zelfs een sport geworden. Kinderen hielden ervan om de hoepel rond te draaien om te kijken hoe lang ze deze in de lucht konden houden. Het hoepelen was ook een goede manier om buiten te spelen en fit te blijven.

En...

Er was nog meer. Denk bijvoorbeeld aan:
1. De frisbee
2. Een slinky
3. De tol
4. Hobbelpaard
5. Rolschaatsen
6. Handpoppen
7. Play-Doh
8. (Bord-)spellen, zoals Lotto
9. Blikken trein
10. En nog veel meer. 


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.