Spelletjes van vroeger

Sjoelen

Niks fijner dan samen met vriendjes of vriendinnetjes lekker (buiten) spelen. Weet jij nog welke spelletjes je vroeger deed? Veel van deze activiteiten zijn nu nog steeds leuk om te doen. Wij zetten er een paar op een rij.

Dansen met ballonnen

Weet je het nog? Je kreeg een ballon met een touwtje aan je enkel geknoopt en het doel was om deze ballon zo lang mogelijk heel te houden, terwijl je probeerde om een ballon van iemand anders kapot te trappen. Is je ballon stuk? Dan moest je het spel verlaten en kon je gaan kijken naar het hilarische tafereel van de kinderen die nog in het spel zaten.

Sjoelen

Misschien heb je nog wel een oude sjoelbak op zolder of in de schuur staan. Veel kinderen vinden dat nog steeds een heel leuk spel. Regel een paar kleine prijsjes en start je eigen (familie-)toernooi. Succes gegarandeerd!

Stoepranden

Het enige dat je voor dit spel nodig hebt, is een bal en twee stoepranden. Aan iedere kant van de weg gaat iemand staan. Je probeert met de bal de stoeprand aan de overkant te raken. Als dat lukt, dan heb je een punt. Degene die als eerste tien punten haalt, heeft gewonnen. 

Flessenvoetbal

Ooh, dit spel was in de warme zomermaanden favoriet! Vul een plastic fles met water en zet deze ergens neer. Vervolgens probeer je met een bal de fles van iemand anders om te trappen en tegelijkertijd je eigen fles te beschermen. Is je fles leeg, dan ben je af. Lukt het om jouw fles zo lang mogelijk overeind te laten staan?

Touwtrekken

Hoe leuk is het om samen met opa en/oma een wedstrijd touwtrekken te doen? Het enige dat je nodig hebt is een stevig touw en een lintje om in het midden vast te knopen. Welk team wordt de winnaar?

Vertel, wat was jouw favoriete spel vroeger?


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.