Tips voor een fijn bedritueel

Logeren bij opa en oma is een feest! De dag kan niet lang genoeg duren. Het naar bed brengen van de kleinkinderen, kan soms een uitdaging zijn. Wij zetten een aantal tips voor een fijn bedritueel op een rij. 

Tip 1 - Retteketet! We gaan nog niet naar bed! 

Naar bed gaan is een feestje met dit nieuwe spel met illustraties van Harmen van Straaten. Mila en Bram hebben dit spel getest samen met hun moeder Lara. 

Lara: 'Iedere avond voor het slapen lezen wij een verhaaltje. Het is vaak vechten wie het boek mag uitkiezen. Dit spel is de oplossing. De winnaar mag namelijk het boek kiezen.
Het spel is gemaakt voor kleuters. Bram is 4 en Mila is 7. Toch zijn ze allebei even fanatiek. De illustraties vinden ze erg grappig. Je moet wel goed opletten. Soms lijkt het of je twee dezelfde kaarten hebt, maar dan zijn ze toch verschillend.
Het doet me denken aan het klassieke zwarte pieten spel. Deze versie vinden wij meer passen bij deze tijd.' 

Retteketet! We gaan nog niet naar bed! | Tuckers Fun Factory | Illustraties: Harmen van Straaten | € 11,95 | Voor kinderen vanaf drie jaar

Tip 2 - Aankleding

Zorg ervoor dat de slaapkamer bij opa en oma vertrouwd en veilig voelt. Hiervoor hoef je niet een kinderkamer in te richten. Je kunt dit ook doen met een paar accessoires die je makkelijk op kunt bergen wanneer de kleinkinderen weer naar huis gaan. Denk bijvoorbeeld aan een vrolijk nachtlampje, een (zelfgemaakte slinger), knuffels of een textielposter. Berg ze op in een vrolijke mand

Tip 3 - Voorlezen

Oudere kinderen kunnen prima zelf naar bed. Maar hoe leuk is het als opa en oma ook dan nog voorlezen! Een spannend, grappig of misschien wel romantisch verhaal. Het maakt niks uit! Deze tijd samen is goud waard en levert vaak bijzondere gesprekken op. 

Leestip: Gabriel Avery - Zakkenrollers eerste klas. Een spannend boek over zelfgekozen familie, vlijtige dieverij en wat het werkelijk betekent om een goed mens te zijn. 

Gabriel Avery - Zakkenrollers eerste klas
| J.J. Arcanjo | Van Holkema & Warendorf | Voor kinderen van 10 tot 12 jaar | € 17,99

En verder:

1. Zorg voor een vast bedritueel. Iedere keer wanneer je kleinkind komt logeren, volg je dezelfde stappen. Dat zorgt voor duidelijkheid. 
2. Zorg ervoor dat het niet heel warm of koud is in de slaapkamer. 
3. Zet een klok neer wanneer je kleinkinder wat ouder is, zodat hij of zij zelf kan zien hoe laat het is. Maak ook afspraken over hoe laat hij of zij uit bed mag komen. 
4. Laat je kleinkind niks meer eten of drinken een half uur voordat hij of zij naar bed gaat. Een glaasje water is prima, maar al het andere laat de suikerspiegel stijgen. 
5. Zorg ervoor dat opa en oma allebei hetzelfde stappenplan volgen. 


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.