Vijf tips om je kleinkind in te smeren

De zomer staat voor de deur! Dat betekent dat het weer tijd is om je kleinkind regelmatig goed in te smeren. Veel kinderen worden hier niet heel blij van. Wij zetten een aantal insmeertips op een rij. 

Goede zonbescherming is voor jong en oud belangrijk. Maar wist je dat kleinkinderen extra beschermd moeten worden? Omdat kinderen nog groeien, gaat de celdeling sneller dan bij volwassen. Dat betekent dat de huid niet genoeg tijd heeft om te herstellen na verbranding. Hierdoor ontstaan er kleine littekens in de huidcellen. Hoe meer littekens, hoe groter het risico op huidkanker op latere leeftijd.*

Wedstrijd

'Denk je dat oma je gezicht binnen een minuut in kan smeren?' Doe een wedstrijdje! Veel kleinkinderen vinden dit geweldig en vergeten dat ze het insmeren eigenlijk een vervelend klusje vinden.

Figuren tekenen

Teken met de zonnebrandcrème figuurtjes op de armpjes of benen van je kleinkind. Succes gegarandeerd!

Elkaar insmeren

Vraag aan je kleindochter of -zoon om bijvoorbeeld jouw arm in te smeren. Kleinkinderen vinden het vaak heel leuk om te helpen. 

Thuis

Vraag aan je (schoon-)dochter of zoon om thuis alvast een keer in te smeren. Bij voorkeur als je kleinkind nog niet is aangekleed. Dan weet je zeker dat er geen randje wordt gemist.

Eten

Geef je kleinkind een snack als afleiding. Een appeltje of plakjes komkommer bijvoorbeeld. In de tussentijd heb jij de tijd om even goed in te smeren.

Kleurtje

Koop een crème met een kleurtje. Het is natuurlijk veel leuker om met een blauwe of groene zonnebrandcrème ingesmeerd te worden ipv de bekende witte variant.

Wist je dat...

  • Je minimaal factor 30 moet gebruiken
  • Duurdere zonnebrandcrème net zo goed beschermt als de goedkopere variant
  • Zonnebrandcrème na openen max een jaar houdbaar is
  • Je altijd moet insmeren, ook als het bijvoorbeeld bewolkt is

*Bron: KWF


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.