Vijf tips om met je kleinkind te doen in het bos

Vijf tips om met je kleinkind te doen in het bos

Het is heerlijk om samen met je kleinkind(-eren) een ochtend of middag naar het bos te gaan. Zeker nu het weer steeds beter wordt. Er is veel te ontdekken in het bos. Wij zetten een aantal ideeën voor activiteiten in het bos op een rij.

Picknicken

Vul thuis een mand of tas met lekkere hapjes en drankjes. Neem een picknickkleed mee en zoek een fijn plekje uit in het bos. Dit kan een open veldje zijn, maar bijvoorbeeld ook een hut die al door andere mensen is gebouwd. Speel een rollenspel en waan je even in de middeleeuwen.

Speurtocht

Ga op zoek naar bijzondere dieren of planten in het bos. Hier zijn verschillende leuke, informatieve boeken voor. Zoals Expeditie Natuur van Sarah DeVos. In dit boek met fijne ringband vind je 52 zoektochten. Je kunt natuurlijk ook zelf een route uitstippelen. 

OERRR

Natuurmonumenten heeft speciaal voor kinderen een jeugdprogramma samengesteld. OERRR inspireert kinderen om op zoek te gaan in de natuur. Alle informatie vind je op de website van Natuurmonumenten

Op zoek naar de schat

Ga je op pad met meerdere kleinkinderen? Ga dan op zoek naar een schat. Zog dat je kort van tevoren ergens in het bos iets leuks hebt verstopt. Dat kan een bakje met iets lekkers zijn, maar ook kleine uitdeelcadeautjes. Maak thuis alvast een schatkaart die je aan het begin van de zoektocht aan de kinderen geeft. En ga dan samen op zoek. 

Bouw een hut

Verzamel zoveel mogelijk materialen om samen een hut te bouwen. Takken, stukjes mos, etc. Zolang het maar niet van bomen of planten af wordt getrokken. Je kunt een nieuwe hut bouwen of misschien vind je wel een hut die al door andere kinderen is gebouwd. Tips om zelf een hut te bouwen vind je in Het huttenboek voor jonge klussers.


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.