5 tips om met je kleinkind te doen op het strand

Gratis vermaak, geen wifi, één grote zandbak en een zwembad ineen: het strand. Een uitkomst maar ook een plek van stress om met kinderen een dagje te vertoeven. Daarom hierbij vijf handige tips om er een leuke dag van te maken!

Tip 1 - Veilig badderen

Niet de leukste tip, wel de belangrijkste. Want hoe mooi en leuk het strand en de zee ook zijn, de zee geeft en neemt. Weet daarom wat over de strandvlaggen én over stroming en muien. Hieronder zie je de strandvlaggen van de Reddingsbrigade. Algemene regel: als er geen vlaggen zijn, is er ook geen Reddingsbrigade. Dus zie je een vlag dan is dat al fijn, maar weet wat deze betekent. Het beste ga je zwemmen tussen twee rood-gele vlaggen.

Tip 2 - Smeren, smeren, smeren

Kinderen smeer je in met minimaal factor 30 of 50. Kinderen vinden ingesmeerd worden niet fijn en op het strand zelf geeft dan misschien wel wat gedoe. De praktijk wijst uit dat een sprayfles het handigs werkt omdat kinderen dat het meest vervelend -misschien zlefs leuk- vinden. Bovendien hoeft je tegenwoordig echt niet voor de duurste fles te gaan. Let er op dat je op het strand vaker moet smeren omdat er gezwommen wordt!!

Tip 3 - Houd het simpel

Vergeet de paarse opblaas-krokodillen, moeilijke vliegers, tennissetjes en andere pakezel last. Geloof me, meer dan een emmer en een schep heeft een kind niet nodig voor een dagje strand. Kuilen graven, kastelen bouwen, geulen scheppen, kwallen pletten, visjes vangen, het gaat er allemaal mee. Schelpen zoeken en het kasteel ermee behangen is hier favoriet. 

Tip 4 - Water en watermeloen

Friet, ijs en andere ongein vind je wellicht langs de complete kust. Je kunt er altijd je dagje mee afsluiten als je niet naast het strand woont natuurlijk. Maar wij nemen vaak zelf ook wel wat snacks mee. Dat zijn vooral dingen om de dorst mee te lessen, want van in de zoute zee spelen krijgt je DORST! Dus gaan er navulbare waterbidons mee met ijskoud water (fungeert meteen als koelelement) en in de zomer altijd een grote zak voorgesneden watermeloen. Een rol Mentos en een pak Sultana voor een langere middag is ook fijn. Maar meer en moeilijker hoeft het eigenlijk niet. Door de hitte wordt toch alles prut.

Tip 5 - Maak duidelijke afspraken

Niet is zo moeilijk een vrolijk spelend kind van het strand weer mee naar huis mee te nemen. Trek daarom de ijs-kaart. "Als je nu gezellig meegaat, dan krijg je een ijsje/frietje/eten we pizza", doet wonderen. Het doel heiligt de middelen...


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.