Wat te doen als je kleinkind griep heeft?

Een heleboel mensen hebben op dit moment last van een griep of flinke verkoudheid. Wellicht ook wel je kleinzoon- of dochter. Wat kun je doen als je kleinkind ziek is? Wij zetten een aantal tips op een rij.

1. Regelmatig drinken

Het is erg belangrijk dat je kleinkind voldoende vocht binnenkrijgt. Zorg ervoor dat je kleinkind veel water, thee of (zoete) vruchtensap drinkt. Let wel op dat je kleinkind niet te veel suiker binnenkrijgt.

2. Voldoende rust

Zorg dat je kleinkind voldoende rust neemt als hij of zij ziek is. Speel een kort spelletje, lees een boek voor of kijk samen naar een tv-serie.

3. Gezonde voeding

Als je kleinkind een flinke verkoudheid heeft, is het belangrijk dat hij of zij voldoende voeding binnenkrijgt. Zorg er dan ook voor dat je kleinkind regelmatig eet. Dit kan ervoor zorgen dat je kleinkind sneller beter wordt.

4. Een warm bad

Heeft je kleinzoon of -dochter last van een flinke verkoudheid? Een warm bad kan dan ook helpen. Zorg ervoor dat het bad niet te warm is, want dit kan je kleinkind verder verzwakken.

5. Een fijne slaapomgeving

Als je kleinkind last heeft van een verkoudheid, is het belangrijk dat hij of zij fijn kan slapen. In een eigen bedje op de logeerkamer bijvoorbeeld.

6. Papieren zakdoekjes

Gebruik papieren zakdoekjes die je meteen in de prullenbak kunt gooien. Zo voorkom je dat andere huisgenoten ook ziek worden.

7. Dunne dekens

Heeft je kleinkind koorts? Kleed hem of haar dan niet te warm aan en leg op het bed enkel een laken.

8. Pijnstillers

Haal pijnstillers speciaal voor kinderen in huis. In de bijsluiter staat duidelijk omschreven hoeveel pijnstillers je mag geven. Twijfel je? Bel dan met de huisarts.  

 

 


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.