Opgebiecht: Wij moeten voortaan bellen voordat we langs mogen komen

Opgebiecht aan Kleinkinderen.nl

Dag,

Afgelopen zomer is mijn eerste kleinkind geboren. Een meisje, ik ben zo trots! Ze is de dochter van mijn zoon Marcel* en zijn vriendin Janneke*. Mijn man en ik wonen op tien minuten fietsen afstand. Heel fijn, want zo kunnen we regelmatig even op bezoek gaan.

Vorige week kwam Marcel onverwachts op bezoek. Ik merkte meteen dat er iets was. Hij kwam schoorvoetend vertellen dat ze het niet fijn vinden dat we zomaar binnen komen lopen. Of we daar voortaan rekening mee willen houden en eerst even willen bellen.

Het zit me helemaal niet lekker. Zij moeten toch begrijpen dat we ons eerste kleinkind zo vaak mogelijk willen zien. Eigenlijk wil ik hier nog een keer over praten met Marcel, maar mijn man zegt dat dat niet slim is. Wat adviseren jullie mij?

Groet, Mary*

*De namen zijn fictief. De echte namen zijn op de redactie bekend. 


Beste Mary, 

Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd met jullie eerste kleinkind. Dat is een heel bijzondere gebeurtenis. Een nieuw klein mensje is zo wonderlijk, zeker als het van je bloedeigen kind is. Logisch dat jij daar zoveel mogelijk van wilt meemaken. 

Jouw zoon Marcel leeft nu samen met Janneke en hun dochter in een cocon. Momenteel is niets zo belangrijk dan het opstarten van hun eigen gezinnetje. Iets wat enorm veel energie en aandacht van ze vraagt. Ik denk dat als je hun nu de ruimte geeft en laat weten dat ze altijd op jou en je man kunnen rekenen, je daar straks de vruchten van plukt. 

Laat ze maar even hun ritme samen uitvogelen en bel voordat je erheen gaat. Dat is een kleine moeite en zo word je zelf ook niet teleurgesteld. Alles is nu in verandering en Marcel heeft het niet voor niets gevraagd. 

Heel veel plezier gewenst met dit nieuwe geluk. Er komen vast nog heel veel dagen dat je mag oppassen en knuffelen!

Joyce van Kleinkinderen


Vertel, heb jij ook een dringende vraag?

Elke twee weken beantwoordt Joyce een vraag van een Kleinkinderen-bezoeker. Kun jij ook wel wat advies gebruiken rondom het onderwerp kleinkinderen en/of grootouder zijn? Mail naar info@kleinkinderen.nl of laat je vraag achter bij contact. We helpen je graag.


2 reacties


 • Stephanie

  Gefeliciteerd met jullie kleinkind! Natuurlijk is het fantastisch zo’n klein wondertje in de familie. Maar het is ook heel goed te begrijpen dat kersverse ouders hun eigen ritme willen vinden en daarbij ook niet altijd “gestoord” willen worden.
  Een klein mensen aan je gezin toevoegen kost veel tijd en aandacht, gebroken nachten, nieuwe indrukken en ervaringen.. en natuurlijk willen ze ook tijd met hun ‘nieuwe’ gezin doorbrengen zonder anderen daarbij.
  Het is dus heel logisch (en een kleine moeite) om even te vragen of het wel uitkomt of je langs komt. Je voorkomt daarmee frustraties en ongemakkelijke situaties. Ik zou het persoonlijk ook niet fijn vinden als er regelmatig iemand op de stoep staat en het mij eigenlijk niet uitkomt of ik andere plannen had.
  Geef ze de ruimte, dat komt de situatie zeker ten goede!
  Groetjes van een mama van 2 (die bijna mama van 3 is inmiddels).


 • Mar

  Oh wat een begrijpelijk gevoel om zoveel mogelijk naar je kleinkind te willen. Maar zij moeten erg wennen aan de nieuwe situatie en dan is het niet altijd handig om onverwacht binnen te stappen..
  Probeer rekening te houden met hun, ze zullen je daar dankbaar voor zijn en geniet!

  Oma van 7 kleinkinderen 😇


Laat een bericht achter

Let op, berichten worden eerst even bekeken voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.